1/29/2019

"Noul Wikileaks" a publicat 175 GB de scurgeri de informații referitor la Federația Rusă și Donbass

Proiectul Distributed Denial of Secrets (DDoSecrets) a dezvăluit, vineri, o colecție de documente pe scară largă referitor la Federația Rusă, obținută cu ajutorul hackerilor și scurgerilor de informații.

majoritatea materialelor care aruncă lumina asupra războiului rusesc din Ucraina, precum și relației dintre Kremlin și Biserica Ortodoxă Rusă etc. au fost publicate mai devreme în Rusia, Ucraina și în alte țări

Potrivit Pravda.com.ua, referindu-se la The New York Times, majoritatea materialelor care aruncă lumina asupra războiului rusesc din Ucraina, precum și relației dintre Kremlin și Biserica Ortodoxă Rusă etc. au fost publicate mai devreme în Rusia, Ucraina și în alte țări.

Cu toate acestea, surprinde volumul de informații - 175 GB.

majoritatea materialelor care aruncă lumina asupra războiului rusesc din Ucraina, precum și relației dintre Kremlin și Biserica Ortodoxă Rusă etc. au fost publicate mai devreme în Rusia, Ucraina și în alte țări

După cum a semnat grupul DDoSecrets, principalele fișiere ale noii colecții intitulată "The Dark Side of Kremlin" includ "sute de mii de mesaje și fișiere ale politicienilor ruși, jurnaliști, oligarhi, figuri religioase și naționaliști / teroriști în Ucraina".

Se remarcă faptul că documentele includ o arhivă voluminoasă de materiale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei, pe care WikiLeaks a refuzat să o publice în 2016.

Există, de asemenea, numeroase e-mailuri rusești și alte materiale primite de grupul de hackeri Shaltai Boltai, documente ale exportatorului rus de arme "Rosoboronexport" și materiale despre falsificarea istoriei doborârii avionului malaiezian MH17 în Ucraina în 2014.

Noul site funcționează aproximativ pe modelul WikiLeaks - invitând hackerii și informatorii să trimită documente confidențiale.

New York Times scrie că hackerii ucraineni au muncit din greu pentru a arăta activitățile secrete rusești în Crimeea și regiunile ocupate de est, oamenii de afaceri au folosit hackerii împotriva rivalilor, activiștii au căutat să expună infracțiunile din partea poliției și forțelor de securitate.

"Arhivele primite de e-mailuri și documente interne au fost postate pe Internet, iar noua colecție încearcă să colecteze totul într-un singur loc", se spune în articol.

Emma Best, jurnalist din Boston, care a ajutat la organizarea DDoSecrets, a declarat publicației că de site au grijă mai puțin de 20 de persoane care trăiesc în diferite țări, însă majoritatea preferă să rămână anonime.

Best a spus că, aproximativ două săptămâni în urmă, când materialele referitor la Federația Rusă au fost colectate, dar nu au fost încă publicate, cineva a încercat să șteargă unul din serverele grupului.
În acest sens, grupul a accelerat publicarea materialelor timp de câteva săptămâni și a păstrat copii ale arhivei în mai multe locuri pentru a preveni distrugerea acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu