9/18/2017

Ucraina este extraordinară: 30 de fapte incredibile despre Ucraina, despre care nimeni nu știa

 Ucraina

În ciuda faptului că toate părțile ucrainene încearcă să dovedească faptul că nu sunt ceea ce nu se poate, că cea mai bună cale pentru ei - „a pleca din această țară cât mai curând posibil" pentru că în Ucraina  nu este la ce să te iuţi şi  lume-i pentru noi îi paralel, dar numere statisticile și faptele ne spun că lucrurile sunt complet opuse (sursa -  «Всі Суми Панорама-медіа»).

     Ucraina este cea mai mare țară din Europa. Țara ocupă 0,41% din suprafața de teren la nivel mondial, în care viața de 0,85% din populație și 0,20% care aduce produsul național brut din lume. Țara pe al cărei teritoriu este concentrat un sfert din toate rezervele de pământ negru de pe Pământ. Țara, unul dintre cei mai mari trei furnizori de orz este unul dintre cei mai mari producători de cereale și împreună cu Franța, Germania și Statele Unite este unul dintre cei mai mari producători de sfeclă de zahăr. Țara noastră este printre cei șapte cei mai puternici producători de ulei vegetal, carne de porc, zahăr și cartofi. Sute de ucraineni  au fost și rămân creatorii istoriei lumii. Artiști și oameni de știință, politicieni și compozitori, actori și scriitori - care ne permit în străinătate a spune cu mândrie: „Sunt ucrainean!"

Primii în lume
Antonov An-225 «Mriya»
Ucrainenii, și anume biroul de proiectare Antonova, au dezvoltat avionul cu cea mai mare capacitate de încărcare a mărfurilor din lume - An-225 «Mriya». Acesta a fost inițial conceput pentru transportul navelor spațiale. În prezent, Mriya efectuează transportul comercial de mărfuri.

Constituția drepturilor și libertăților armatei Zaporozhiei
Autorul primei Constituții din lume este reprezentantul politic și public al Ucrainei, Pylyp Orlyk. La 5 aprilie 1710 a fost ales Hetman al Armatei Zaporozhiei. În aceeași zi, Philip Orlik a anunțat "Constituția drepturilor și libertăților armatei Zaporozhiei". În Statele Unite, Constituția a fost adoptată în 1787, în Franța și Polonia - abia în anul 1791.

Petr Prokopovici
​ 
Primul stup a fost inventat în Ucraina în 1814 de către Petr Prokopovici. În ultimii ani, Ucraina și-a păstrat încrederea în rândul liderilor de top trei în producția de miere. Înaintea țărilor europene în ceea ce privește producția de miere de mai multe ori, Ucraina este și prima din lume care produce miere pentru locuitori ţării (1,5 kg).
În Ucraina, cele mai mari rezerve din lume de minereu de mangan sunt 2300000000 de tone, sau aproximativ 11% din rezervele totale ale lumii.

mănăstirii
Cele mai mari mănăstiri sunt numite Lavre. Statutul mănăstirii este de numai șase mănăstiri din lume. Trei dintre ele se află în Ucraina. Aceasta este Kiev-Pecherska Lavra din Kiev, care a primit acest statut încă în 1598, Mănăstirea de adormire din Pochaev și Lavra Svyatogorskaya Svyato-Uspensky din regiunea Donetsk.
Cea mai veche instituție de învățământ din Europa de Est este Kievo-Moghilyanskaya Academia  (1615).

prima operație chirurgicală a fost efectuată în spitalul din Lvov sub iluminare cu o lampă cu kerosen
Prima lampă de kerosen a fost inventată în orașul Orel de către lucrătorii farmaciei "Sub steaua de aur" Ignatii Lukasevici și Yan Zeh în anul 1853, prima operație chirurgicală a fost efectuată în spitalul din Lvov sub iluminare cu o lampă cu kerosen. Cu timpul, lampa de kerosen a fost prezentată la expoziția internațională de la München, invenția fiind marcată acolo cu o diplomă specială.

Monumentele celebrului poet ucrainean Taras Shevchenko sunt instalate în 1200 de locuri din întreaga lume.

Acesta trece subteran la o adâncime de 105 m
Stația de metrou "Arsenal" de la Kiev este cea mai adâncă din lume. Acesta trece subteran la o adâncime de 105 m. Gara din clădirea Parlamentului a fost construită în 1960, una dintre primele. Potrivit unor rapoarte, tunelurile de lângă Arsenalnaya au adăposturi secrete pentru elita politică.

Instrumentul ucrainean de suflet trembita - cel mai lung instrument muzical de sufletdin lume.

 Cel mai lung traseu de troleibuz din lume este de 86 km, iar acesta trece în Crimeea între Simferopol și Yalta.

Strada principală scurtă a tuturor capitalelor din lume, dar în același timp, una dintre cele mai largi și cele mai frumoase - Khreshchatyk de la Kiev. Lungimea sa este de numai 1225 m.

Cea mai veche hartă științifică cunoscută, precum și așezarea antică a lui Homo Sapiens, se găsesc în Ucraina: Mesopotamia Rivne regiune. Sunt vechi de 14,5-15 mii de ani. Harta este gravată pe oasele unui mamut.

"Pivdenmash" din Ucraina (Dnepropetrovsk) produce cele mai ecologice transportatori de rachete din lume. Cu ajutorul lor, mărfurile comerciale sunt trimise în spațiu în cadrul proiectului internațional "Marskoy start".

Fapte unice în Ucraina
Prima instituție de învățământ superior din Ucraina a fost colegiul Ostrog, fondată în oraşul Ostrog prințul Constantin Ostrog  în 1576, apoi acestea au fost singurele instituții de învățământ superior în lumea din est.

Cea mai lungă din ghips pestera din lume

Cea mai lungă peșteră din Ucraina poartă numele de "Optimistîchna" și se află în Podolia. Este această peșteră, la o adâncime de 20 m cu o lungime de 216 km. Cea mai lungă din ghips pestera din lume și a doua pe lungime, în general, ea cedează doar peștera de mamonţi din SUA.

În Ucraina, în localitatea Rahău, în jurul unor Carpați se află centrul geografic al Europei.

oficial record mondial Guinness
Cel mai vechi copac în Ucraina este considerată de 1300 de ani de stejar în ocolul silvic Iuysfin din Rivne.
Ucrainenii au făcut cel mai mare din lume pahar de șampanie de 56,25 l. Ca bea un pahar de șampanie dintr-o astfel de pahare, nu este încă clar, dar este încă un oficial record mondial Guinness de la ucraineni.

Al treilea cel mai vizitat din lume, Macdonald᾿s se află la Kiev, în apropiere de gară. Este de învățămînt, invariabil, ajunge în top cinci cele mai aglomerate Macdonald᾿s din lume.

Pe teritoriul Ucrainei a fugit unul dintre cele mai mari istorice a căilor de transport — "calea de vikingi în greci" — sistemul căilor portages între ele cu o lungime de 3 mii de km, care leagă nord a pămîntului Antic sudice rusești de terenuri și Marea Baltică cu Marea Negră. Pe tot parcursul istoriei Antice Ucraina-Rusia a efectuat o punte de legătură între continenturi Europa de Est și Orientul Antic, Europa antică, bizantină și latină.

Ucraina clasat pe locul patru în lume după numărul persoanelor cu studii superioare. Populația Ucrainei se referă ca cea mai educată, iar numărul de persoane cu studii superioare pe cap de locuitor — mai sus de nivelul mediu european.


Povesti interesante / persoane

Pablo Picasso a fost încântat de lucrări ucrainene pictoriței Ecaterina Bilokur
Pablo Picasso a fost încântat de lucrări ucrainene pictoriței Ecaterina Bilokur (1900-1961). Când, în 1954, el a văzut-o de lucrări de pe ecran, apoi a spus că sunt ingenioase și comparat cu Ecaterina cunoscut în întreaga lume artistă Серафин Louis.

Una dintre cele mai renumite din lume de craciun melodii este "Şcedrîc", cântec popular, înregistrate de compozitorul ucrainean  Nicolai Leontovici. Lumea ştie ca Carol of the Bells sau Ring Christmas Bells. Pe Youtub diferite de execuție "Щедрика" câștigă milioane de vizualizari.

Pe timpul războiului anglo-burs (Africa de Sud) în 1899-1902, comandantul unuia dintre corpuri burs, ucrainean, Iuriy Budyak, a salvat un tânăr englez jurnalist. Ulterior, ultima a ajutat se înscrie la universitatea din Oxford. În 1917, Iurie a lucrat în guvernul Republicii Populare Ucrainene. În 1943, Iuriy Budyak a murit într-un lagăr de concentrare sovietic. Jurnalistul englez era Winston Churchill.

La momentul proclamării independenței în Ucraina au fost de 19,4 milioane de porci. Astăzi, la mai puțin de jumătate — 8,3 milioane. ne uitînd la reputația omul care consumă multă slănină, ucraineanul  în mediu mănâncă doar 18 kg de carne de porc pe an. Este de trei ori mai puțin decât un german.

În Ucraina, la Nicopol, pe coasta râului Lapinkî, pe una dintre mâneci Nipru se poate vedea, ci mai degrabă auzi un fenomen rar în lume, —  nisipurile care cânt. "Cântec" acest este, probabil, cel mai ciudate nisipuri care auzi de după ploaie, când stratul de sus sau se lipesc între ele și formează un fragil crust. Pas cu pas pe ea, se pot auzi sunete, ca şuer de aer, care este datat din camera de maşină.

În orașul Berdicev (regiunea Jitomir) în biserică, Sfânta Varvara 14 martie 1850 locală frumoasa Evelina Ganscaea a fost căsătorită  cu Honoré de Balizac. În același oraș pentru o lungă perioadă de timp a trăit Frederic Şopin, care, în plus de scrierea muzicii, a condus lucrările de restaurare autoritatea locală.


Pustiea din Oleşchivsic.

Nisipurile din Oleşchvsk

Una dintre cele mai mari pustii din Europa se găsește în special în Ucraina.
Nisipurile din Oleşchvsk sunt compuse din diguri fără margini (locuitorii localității le numesc "cuciugiri"), cu o înălțime de aproximativ 5 m, cu vegetație superficială. Sunt aceste nisipuri în  zona din Ţiuriupinsc (numele vechi Ţiuriupinsc – Oleşchi), la 30 de km est de, Herson. Nisipurile  din Dnepopetrovsc existat cu mult în urmă, dar pustia din Oleşchivsc, a apărutnu demult: datorită pășunatului turmelor uriașe de oaie din secolul al XIX-lea, care au distrus iarba, nisipurile eliberate, iar eroziunea vântului le-a dat ocazia să se extindă.
Nisipurile din Oleşchvsk cu de regimul de temperatură și precipitații pot fi mai degrabă clesificate ca semi pustii. Vara nisipul se încălzeşte  la 70 de grade. Se întâmplă aici furtuni de nisip.
În pustie, la o adâncime de 300-400 m există  lac subteran cu foarte gustoasă  apă. Cu toate acestea, oamenii de știință au descoperit că  extragerea de aici apă nu poate fi, deoarece nivelul apei va scădea, și pădurile, care în jurul pustiei, nu vor putea descuraja nisipurile. Până la cea mai apropiată localitate apriximativ 7 km
Înainte, în nisipurile din Oleşchivsic se afla un teren de antrenament militar, pe care a practicat bombardamentelor piloții din țările tratatului de la Varșovia. În acest sens, a fost limitat de cercetare științifică din regiune. Și acum, în nisipurile se află un număr mare de distrugerea armelor de proiectile.

MUZICA DE SUFLET.

Porghi și Bess

Cântece populare ucrainene au inspirat pe mulți compozitori să scrie capodoperele muzicale ale lumii
În baza melodiei Summertime — arii pe care a scris George Gerşvin, în 1935, pentru opera " Porghi și Bess", una dintre cele mai cunoscute melodii din lume — se află cântec de leagăn urainean " Oh, du-te somn la fereastră ". Această compoziție Gershwin a auzit de la New York, în executarea Ucrainean Național de Cor, sub conducerea lui Alexander Kosice. A auzit — și a scris una dintre creatiile de jazz cele mai strălucitoare și mai renumite. Deoarece scris cântecele ei a evoluat mulți artiști, dar rămâne cel mai bine cunoscut Summertime realizat de Louis Armstrong, Ella Fitzgerald și Charlie Parker.

CEA MAI TARE UCRAINEAN

Ucrainean pauărlifter

Ucrainean pauărlifter Dumitru Haladgî înscris în Cartea recordurilor Guiness ca fiind autorul a mai mult de două zeci de recorduri.
2005 —deținător dublu de recorduri Guinness: 1 — "Piatra a lui Bibon" (a ridicat cu degetul mic de la o mână de piatră în greutate 152 kg); 2 — "Forjul diavolului" (pus pe piept 3 plăci de beton cu greutatea de 700 de kg, care au fost rupte cu ciocan culcat pe chiroane).
2005 - titularul înregistrării cărților rusești din Rusia (ridicând două cuburi cu greutatea de 122 kg cu mâna stângă, cu un card de 4 cm în mână goală, câte 15 cuie în 1 minut).
2006 - titularul înregistrării cărții de înregistrări din Ucraina și Rusia ("Crucea": exploatația pe brațe este mai mare cu 64 kg în greutate timp de 4 secunde - așa-numitul "testul a lui  Pidubnu").
2006 - 7 marcuri mondiale au fost înscrise pe maratonul mondial de cântărire din Minsk ("Crucea lui Goghenşmit" - de 7 ori violate pe un deget mic cu greutăți de 32 kg; "Crucea lui Goghenşmit " - de o dată a încălcat pe un deget mic cu greutăți de 48 kg; două greutăți cu greutatea totală de 92 kg, 8 repetări, apăsarea a două mâini cu patru greutăți cu greutatea totală de 112 kg, 15 repetări, ridicarea cu o mână cântărind 110 kg în sus și a doua cântărire - 48 kg, jonglarea cu greutatea de 80 kg pe 5 aruncări; mâna umană dreaptă cântărește 110 kg pentru 20 de repetări).
2006 — 2 recorduri pentru cartea recordurilor din Ucraina: arunca pe gât tija cu o greutate de 150 kg (o repetare) și tija de la 50 kg la 51 de repetare.
2006 — 3 recorduri pentru cartea recordurilor din Ucraina: 1) flexiune fier prutului cu diametrul de 23 mm și o lungime de 120 cm dinți, 2) colmatarea cu mâna goală de 5 cuie de tablă cu un diametru de 4 cm, printr-o foaie de tabla de 0,7 mm, 3) împinge cu mâna stângă de două persoane o greutate 147 kg, 3 repetiție.
2007 — record de Cartea recordurilor Ucrainei — a ridicat țeava de greutate 860 kg, iar peste 10 minute — încă una,  de 1022  kilograme. Astfel, el a spart 300 de ani, record mondial, britanicul Tomy Tofian , care a ridicat trei butoaie cu apă, cu o greutate de 800 kg.

UN TRANDAFIR ÎN PĂR

microminiature

Păr este găurit în lungime și lustruit din partea de sus și din interior în transparență. În mijlocul părului se introduce o crenguță de trandafiri, a cărei grosime este de 0,05 mm.
Ucraineanul Nicolai Seadrîstîi deși nu nu stângaci, dar încălțate cu purici și-a făcut un număr foarte mare de opere de artă incredibile. Crearea acestui maestru a dovedit apariția unui nou concept - „microminiature", care anterior nu a fost în enciclopedii sau dicționare. Arta lui Nicolai Seadrîstîi a străbătut toate continentele, lăsând o impresie de neuitat în rândul spectatorilor din diferite țări ale lumii. Cea mai completă a lucrărilor sale prezentate la Muzeul Politehnic din Moscova, expoziția permanentă a miniaturilor în cripta de rezervă și Muzeul miniaturilor în Principatul Andorra.

MINUNE A LUMII

râu subacvatică

În marea Neagră au descoperit singur în lumea râu subacvatică.
Oamenii de știință britanici au găsit pe fundul mării Negre, singura în oceane râu subacvatic. Această descoperire au făcut oamenii de știință de la universitatea din limba engleză de oraţâşul Lids, care au efectuat aici cercetări științifice. S-a constatat că lungimea râului este de 37 de mile marine, laţime – mai mult de o jumătate de milă, iar viteza de curgere a apei - 4 mile pe oră (aproximativ 7,5 km / h). De asemenea, sa observat că râul transportă cantități uriașe de apă -. 22 de mii de metri cubi pe secundă. Dacă râul era pe uscat, ar fi pe locul al saselea in lume la acest indicator. Fluxul de apă este formată prin penetrarea prin Bosfor mai apa sarata Marea Marmara mediu mai puțin sărat al Marii Negre. Astfel, apa din râu este caracterizată de o concentrație ridicată de sare.

23.08.2013

Autorul: Natalia Mednicova
Contact: vsisumy@gmail.com 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu