9/18/2017

Raportul Secretarului Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, șeful grupului de lucru privind verificarea informațiilor, a fost prezentat în articolul ziarului «The New York Times»

 traducere neoficială

Secretarului Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei
Stimate Domnule Președinte al Ucrainei!

     Întru executarea Dispoziției Dvs. la 16 august 2017 grupul de lucru de către comisia Interdepartamentală pentru politica tehnico-militare de cooperare și de control al exporturilor efectuat controlul dezvăluite de publicația "The New York Times" informații cu privire la o posibilă transmiterea către întreprinderea de stat "Vîrobnîce obednănea Pivdenimaș" rachete de tehnologie, în special, rachete de motoare RD-250 Coreean partidul Republica Democrat Populară.

     Rachete de motoare RD-250, în număr de 3 unități sunt incluse în prima treaptă de rachete balistice intercontinentale R-36, P-36орб (indicele de GRAU 8К67, 8К69; indicele SUA - SS-9 mod.1, SS-9 mod.3; cod postal NATO - pantă abruptă) și un rând de trepte de rachete-media "Ciclon-2" și "Ciclon - 3". Motor de rachetă RD-252 (altitudine de modificare a MR-250) intră în componența celei de a doua etape de rachete balistice intercontinentale R-36 și P-36орб. Motor de rachetă RD-262 (altitudine de modificare a MR-250) intră în componența celei de a doua etape de rachete de salvare "Ciclon-2" și "Ciclon - 3".

       În urma lucrărilor efectuate și în baza datelor prezentate de organele de stat, materiale de grupul de lucru constă în:

       sistemul de stat de control al exporturilor pentru internaționale de transport de bunuri militare și cu dublă utilizare a exclude posibilitatea de viteze de astfel de bunuri în țară care a introdus răspuns sancțiunile Consiliului de Securitate al ONU;

       în perioada de independență a Ucrainei, Controlul exporturilor de stat nu a oferit documente de acordare a licențelor pentru furnizarea în RPDC nici un fel de produse militare și cu dublă utilizare, în special rachete de motoare RD-250, modificările acestora și a componentelor acestora;

       analiza ucrainene de către specialiști imagini de rachete Hwasong-12, Hwasong-14, în special, de bază de o singură cameră motorului în prima treaptă, a arătat că în ele nu este utilizat motor de rachetă MR-250, care estecu două camere. În același timp, pentru a crea nu este exclusă posibilitatea utilizării unor părți componente motorul racheta RD-250;

  dezvoltatorul motorului RD-250 este întreprinderea rusească ONG "Energomaș". În 1965, întreprinderea rusească a transmis documentația pentru organizarea producției menționate motoare de la ÎS BC "Pivdenă" și ÎS "Pivdenmaș";

     toate rachete de motoare, potrivite pentru zbor de utilizare, inclusiv motorul RD-250 și modificarea acesteia, livrate cu ÎS de " Pivdenmaș " la MOSCOVA, iar mai târziu, în Rusia, doar în cadrul rachete;

       din 1991 motoare de rachete RD-250 și modificarea acesteia în Ucraina nu au fost efectuate. Linia tehnologică de producere a acestor motoare la ÎS " Pivdenmaș " a fost demontat în anul 1994. Din acel moment, în Ucraina au lipsit de putere pentru a produce astfel de motoare;

       30 de rachete de motoare RD-250 și 10 rachete de motoare RD-262 (altitudine modificarea motorul racheta RD-250), care au fost fabricate înainte de 1991 și au fost depozitate la depozitul de produse finite ÎS " Pivdenmaș ", au fost folosite în timpul asamblării 10 rachete de salvare "Ciclon-3", care, din 1992 până în 2008 au fost trimise în Federația rusă, ceea ce se confirmă prin actele respective întreprinderii;

       astăzi, în Ucraina, la evidență se află și sunt disponibile:

- la ÎS " Pivdenmaș ": 3 ракетоносителя "Ciclon - 2" (1 unitate - 1983, fabricarea, 2 unități - 1986 fabricație), în componența cărora intră 9 motoare RD-250 și 3 motoare RD-262 (3 unități de MR-250 și 1 unitate RD-262 în fiecare racheta). Menționate rachete au fost livrate în Ucraina din Federația rusă în anul 2013;

       - în muzeale și de învățământ fondurilor pm Dnepr: 1 incomplet layout (lipsesc conductele) motorul racheta RD-250; 1 de formare aspect intercontinentale rachete balistice R-36 (8К67), în componența căreia există trei machete de motoare RD-250 și un motor RD-252. Indicate produse sunt utilizate în procesul de studii.

       tehnică, tehnologică și de altă documentație în fabricarea rachetelor și a componentelor ei sigur, se păstrează în camere special amenajate, ceea ce se confirmă prin avizul organelor competente ale Ucrainei;

       autoritățile competente din Ucraina efectuează controlul permanent întreprinderile de rachete spațiale complexe de stat, excluzând posibilitatea accesului neautorizat de către persoane neautorizate în rachete de tehnologie. Reținerea, arestarea și condamnarea, în 2012, cetățenii din Coreea de Nord în timp ce încercarea de a obține corespunzătoare documentația acest lucru este confirmat;

       pentru utilizare motoare de tip RD-250 sunt necesare componente de combustibil (гептил, амил). În Ucraina, astfel de componente de combustibil nu sunt produse. Producătorii гептила sunt Rusia, SUA, China, Marea Britanie, Germania, Olanda și Belgia. Producătorii de oxidant амил sunt sunt Rusia, SUA, China și Germania.

       Este necesar de menționat, că Rusia duce un sistem, planificat și sincer unui provocator o campanie de informare, care vizează discreditarea Ucrainei ca fiabile și coerente partener în realizarea asumate de angajamentele internaționale.

       Astfel, potrivit informațiilor noastre de informații, la începutul lunii iunie 2017, partea rusă în modul de a difuzat în rândul unor reprezentanți ai militară corpului diplomatic acreditat în orașul Moscova, pozitii material cu privire la ceea ce северокорейская rachetă dezvoltat cu ajutorul ucrainene de specialiști.

       De asemenea, serviciile secrete ruse pentru a răspândi informații cu caracter provocator, care discreditează Ucraina, în mod sistematic, folosesc în prealabil prelucrate de comunicare cu cunoștințe de specialitate și jurnalistice comunitatea din diferite țări. În acest caz, o confirmare a acestui fapt este aducerea la cunoștință publică a conținutului de bază menționate mai sus pozițional de material expertul american Mihael Eleman, a cărui familie are o relație foarte strânsă cu o cheie de persoanele cu funcții de răspundere ale serviciilor secrete din rusia.

       În opinia grupului de lucru, Еleman a fost cinic folosit de serviciile secrete rusești ca una dintre mai multe legături în avans simplificat sistemul de FR răspândirea provocatoare de informații.

      Cu o probabilitate mare de încercări de discreditare a Ucrainei sensibile domenii de activitate din partea Federației Ruse vor continua.

      Cu scopul de a neutraliza efectele negative ale publicării în ediția "The New York Times",excepții posibile speculații pe această temă în viitor și dezmințirea informațiilor emise de ruși servicii speciale, grupul de lucru a elaborat recomandări organelor de stat competente.

       În timpul controlului și profesional de analiză a informațiilor și materialelor furnizate de organele de stat, membrii comisiei Interdepartamentale, grupul de lucru și experții s-au concentrat pe faptul că Ucraina conștiincios și consecvent asumate de toate, fără excepție angajamentele internaționale. În special, pentru a asigura constante de execuție aprobat de Adunarea Generală a ONU a Tratatului privind neproliferarea armelor nucleare și a Regimului de control al rachetelor tehnologii în Ucraina, a fost creat un mecanism hard controlului de stat asupra executării și onorarea obligațiilor internaționale în acest domeniu.

       Responsabil poziția Ucrainei este susținută de faptul că statul nostru voluntar scăpat de tot de arme nucleare și a statutului nucleare putere în schimb în garanție a suveranității și a securității, date nucleare puteri SUA, Rusia și marea Britanie, în conformitate cu Memorandumul Privind garanțiile de securitate în legătură cu aderarea Ucrainei la Tratatul de neproliferare a armelor nucleare", semnat la Б summitul din Budapeșt OSCE în decembrie 1994. Cu toate acestea, asumate de statele-garante menționate mai sus, obligațiile nu sunt îndeplinite.

       Mai mult, federația rusă pentru o perioadă lungă de timp pune în aplicare politica ostilă, față de Ucraina, consecințele care este anexarea Crimeei și ocupația partea de est ale Ucrainei. Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, astăzi, se efectuează în formă de război hibrid, în care federația rusă în afară de ducere a acțiunilor de luptă puternic utilizează atent planificate de informare provocare pentru sistem de discreditare a Ucrainei, cum de încredere și a previziunilor de partener, în special, în astfel de sensibile pentru comunitatea internațională domenii, cum militare și cooperarea tehnică. Una din sarcinile de astfel de provocări este o manipulare a opiniei publice, cu scopul de a deghiza federației RUSE propria participare activă în multe distructive campanii.

       În acest context, grupul de lucru consideră articol în publicație "The New York Times" din 14 august 2017 element de informare a acoperi și de a distrage atenția comunității internaționale de la o eventuală participare a federației Ruse în punerea în aplicare  programe de rachetă din Coreea de Nord.

    Înţelegând cele expuse și luînd în considerare propunerile comisiei Interdepartamentale și materialele organelor de stat, grupul de lucru a venit argumentate de concluzii motivate care resping complet implicarea Ucrainei în programele de dezvoltare a rachetelor balistice din Coreea de Nord.

22.08.2017 


Autorul: Oleksandr Turcinov
Contact: 01601, Kyiv, str. Petru Bolboceanu, 8 (fosta str. Comandarmul Camenev).
tel. (044) 255-05-15, tel./fax: (044) 255-05-85Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu