6/24/2019

Au fost prezentate acuzațiile de implicare în prăbușirea MN17: procesul va avea loc, chiar dacă inculpații vor fi absenți în timpul procesului.

Pe 19 iunie, în orașul olandez Newwegain, echipa internațională de investigare (JIT) a prezentat acuzațiile oficiale de implicare în prăbușirea Boeingului malaysian împotriva a trei ruși și a unui cetățean ucrainean. Persoanele implicate în acest caz sunt cetățenii ruși, general-maiorul Serghei Dubinski ("Hmurîi") colonelul Oleg Pulatov ("Gyurza"), colonelul FSB Igor Strelkov (numele real Girkin) și ucrainianul Leonid Harchenko ("Krot"). În materialele dosarului se menționează de asemenea și Vladislav Surkov, consilierul al președintelui Federației Ruse.

Persoanele implicate în acest caz sunt cetățenii ruși, general-maiorul Serghei Dubinski ("Hmurîi") colonelul Oleg Pulatov ("Gyurza"), colonelul FSB Igor Strelkov (numele real Girkin) și ucrainianul Leonid Harchenko ("Krot").

Ancheta arată că toți cei patru inculpați nu erau implicați direct în lansarea rachetei, ci sunt responsabili pentru mișcarea sistemei "Buk" și erau conștienți de utilizarea acesteia. Anchetatorii JIT consideră că livrarea armelor grele, în special "Buk", ar putea fi convenită cu oficialii ruși de rang înalt, după cum reiese din interceptarea convorbirilor telefonice.

Toți inculpații sunt dați în căutare internațională, dosarul este pregătit pentru a fi transferat instanței olandeze. Până la acest moment, investigația va completa lista de acuzații, în care vor apărea alte nume.

Începutul procesului judecătoresc este programat pentru 9 martie 2020 la Haga. Se remarcă faptul că audierile în instanță vor avea loc chiar dacă suspecții nu vor apărea la ea.

Constatările anchetatorilor sunt confirmate de echipa Bellingcat, care a identificat separatiștii implicați în doborârea MH17 în regiunea Donetsk în 2014. Acest lucru este menționat pe site-ul publicației.

Constatările echipei internaționale de anchetă au fost susținute de Kurt Volker, reprezentantul special al Departamentului de Stat al SUA în Ucraina, care a cerut Rusiei să "oprească campania de dezinformare " privind cauzele doborârii MH17.

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, de asemenea și-a exprimat sprijinul față de partenerii internaționali în ceea ce privește condamnarea prăbușirii avionului Malaiezian și a solicitat Federației Ruse să coopereze pe deplin cu procuratura din Țările de Jos în investigarea accidentului de zbor MH17.

La rândul său, ministerul de externe al Rusiei, destul de previzibil, a declarat regret referitor la campania continuă de discreditare a armatei rusești și de falsificarea a dovezilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu