7/19/2019

Manipularea și propaganda, finanțarea terorismului, uciderea civililor - acesta este cursul politic modern al Federației Ruse - declarație în Consiliul de Securitate al ONU

09.07.2019 a avut loc dezbaterea deschisă a Consiliului de Securitate al ONU pe tema "Legătura dintre terorismul internațional și crima organizată"

În discursul său, Reprezentantul Permanent al Ucrainei la ONU, Vladimir Elchenko, a atras atenția asupra faptului că reprezentantul rus în discursul său a vorbit despre amenințarea a furnizărilor de arme teroriștilor din Siria, în timp ce Ucraina ar dori să audă de la el când Rusia va opri livrările neîntrerupte de arme și muniții pentru "sprijinul fără sens a vărsării de sânge" pe teritoriul ocupat al regiunii Donbass.

Reprezentantul Permanent al Ucrainei la ONU

"Transferul responsabilității, manipularea și propaganda, intervenția în afacerile interne a statelor, instigarea conflictelor internaționale prin furnizarea de arme și finanțarea terorismului, uciderea civililor, inclusiv a medicilor, toate acestea reprezintă cursul politic actual al Federației Ruse", a spus el.

"Recunoaștem nevoia urgentă de mijloace eficiente suplimentare pentru a face față celor mai recente tendințe în domeniul terorismului și al crimei organizate. În special, atunci când terorismul și componentele criminale sunt integrate cu impunitate de politicile de stat ale unor țări, aceasta duce la încălcări grave ale dreptului internațional, inclusiv crime de război și crime împotriva umanității.

Ucraina continuă să reziste agresiunii hibride rusești de mai mult de 5 ani ", a spus Elchenko.

"Este necesar nu numai să condamnăm activitatea criminală transnațională, inclusiv terorismul, ci și să rezistăm efectiv ei și să-i aducem pe cei responsabili în fața justiției.
"Din păcate, situația actuală din Ucraina demonstrează în mod clar că adaptarea la agresiune sau conivența agresorului conduce numai la agresiuni suplimentare. De aceea este extrem de important să aducem cu hotărâre statul agresor în fața justiției și să folosim toate instrumentele necesare pentru a o readuce în cadrul dreptului internațional", a spus Elchenko.

De asemenea, diplomatul a menționat că principalii factori care fac posibilă răspândirea terorismului în legătură cu crima organizată în lumea modernă sunt folosirea răuvoioasă a invențiilor și inovațiilor tehnologice în domeniul comunicațiilor, controlul insuficient al frontierelor, provocările complexe datorate revenirii combatanților din zonele de conflict, investigația insuficientă și pedepsirea membrilor grupurilor armate ilegale care se întorc acasă, și a celor care sponsorizează sau sprijină activitatea teroristă și a crimei organizate "în oricare dintre formele și metodele lor."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu