8/10/2019

Tribunalul ONU a numit trei judecători în dosarul Ucraina împotriva Rusiei

Președintele Tribunalului Internațional pentru Dreptul Mării, Paik Jin-Hyun, a numit trei judecători în arbitrajul Ucrainei împotriva Rusiei cu privire la agresiunea Federației Ruse din strâmtoarea Kerci. Acest lucru este menționat într-un comunicat de presă distribuit de serviciul de presă al instanței.

Tribunalul a adăugat că președintele Paik de asemenea l-a numit pe McRay în funcția de președinte al procedurii.

arbitrajul Ucrainei împotriva Rusiei cu privire la agresiunea Federației Ruse din strâmtoarea Kerci

„La 10 iulie 2019, după consultările făcute cu părțile procesului, președintele Pak i-a numit pe Donald McRay (Canada), Rudiger Wolfrum (Germania) și Gudmundur Eyriksson (Islanda) ca judecători în cadrul procedurilor de arbitraj inițiate de Ucraina împotriva Rusiei referitor la reținerea a trei nave militare ucrainene și 24 de marinari la bord", se spune în comunicat.

Trebuie de spus că această decizie a fost luată după ce Ucraina l-a informat pe președintele Tribunalului Maritim despre imposibilitatea de a ajunge la un acord cu Rusia cu privire la numirea altor trei judecători.

Reamintim că, la 16 aprilie, Ucraina a făcut apel la Tribunalul Internațional pentru Dreptul Mării cu o cerere de a introduce măsuri împotriva Rusiei și a solicitat eliberarea a celor trei nave și 24 de marinari care au fost capturați în apropierea strâmtorii Kerci.

La rândul său, Ministerul rus de Externe a acuzat Ucraina de „necinstire". În Moscova se consideră că Kievul folosește situația cu reținerea navelor "cu scopuri politice interne". De asemenea, partea rusă consideră că „Tribunalul internațional pentru Dreptul Mării nu are competența de a lua în considerare incidentul în apropierea strâmtorii Kerci".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu