7/09/2018

Ofițerul rus a povestit instanței despre evenimentele "... pe teritoriul țării adiacente, în care noi, cum ar fi nu am fost"

Ofițerul unității militare de pe lângă Moscova, Oleg Leontiev, acuzat pentru moartea a soldatului Ilia Gorbunov, în ultimul cuvânt a spus despre participarea sa la un eveniment pe teritoriul a unui stat vecin, unde "se presupune că nu au fost prezenți" militarii ruși.


"La decizia curții, zbor imediat acolo cu următoarea ruta. Aceasta va aduce un beneficiu statului. Am participat deja la un astfel de eveniment, dar a fost pe teritoriul unei țări vecine în care noi, cum ar fi nu am fost"

Acest lucru este raportat de Fundația "Dreptul mamei", care reprezenta interesele surorilor decedatului în instanță.

În timpul ședinței Leontiev în ultimul cuvânt a cerut instanței un verdict, care îi va permite să continue să servească și să se alăture grupului trupelor militare rusești în Siria.

"La decizia curții, zbor imediat acolo cu următoarea ruta. Aceasta va aduce un beneficiu statului. Am participat deja la un astfel de eveniment, dar a fost pe teritoriul unei țări vecine în care noi, cum ar fi nu am fost", a afirmat Leontiev.

"Dreptul mamei" constată că aceasta este probabil prima declarație oficială a unui ofițer rus despre participarea militarilor în conflictul armat din Donbas.

Locuitorul al regiunii Briansk din Federația Rusă Ilia Gorbunov a murit în data de 06 februarie 2017 în timpul serviciului militar în termen în Naro-Fominsk (Regimentul 13 de tancuri, unitatea militară 32010). Potrivit procuraturii, comandantul lui Gorbunov, Oleg Leontiev, ia ordonat să mute tancul, deși nu a trecut o pregătire corespunzătoare. Înainte de începerea procesului, rudele celui decedat  credeau că ar putea fi ucis de soldații săi din regiment, care apoi au înscenat moartea lui Gorbunov în tanc.

Autoritățile ruse neagă participarea forțelor armatei sale în operațiunile militare pe teritoriul numai unei țări vecine - Ucrainei. Kremlinul susține că rușii merg acolo în mod voluntar, iar între ei există militari care au părăsit serviciul sau au plecat în concediu.


04/07/2018
Autor:  Dreptul mamei, comunicat de presă №: 59/1960


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu