7/09/2018

Procuratura Generală a emis un raport în care doi deputați ai Dumei de Stat rusești sunt suspicionați în finanțarea terorismului

Procuratura Generală a Ucrainei continuă să stabilească fapte care confirmă implicarea Federației Ruse în susținere, furnizare materială și tehnică a organizațiilor teroriste "LNR" și "DNR" și aducerea făptuitorilor la răspundere penală.

organizațiilor teroriste "LNR" și "DNR"

Anchetatorii au stabilit că doi deputați ai Dumei de Stat, fiind pe teritoriul Moscovei, în martie -iunie 2014, cu scopul sprijinului material al organizațiilor teroriste "LNR" și "DNR", din cadrul într-un grup criminal organizat de Vladimir Jirinovski, din care, făceau parte de asemenea unii membri ai Dumei de Stat și membri ai partidului Liberal democrat din Rusia, inclusiv liderii și reprezentanții ai filialelor regionale ale partidului, acționând public, cu participarea reprezentanților „DNR“, în prezența mass-media, chemau cetățenii ruși de a strânge bani pentru susținerea materială a "LNR" și "DNR", și de asemenea au asigurat plasarea anunțurilor date pe site-urile partidului și deschiderea pe teritoriul Rusiei a punctelor de colectare a banilor.

organizațiilor teroriste "LNR" și "DNR"

În plus, acești membri ai grupării au semnat un acord privind asigurarea materială a „DNR“ și au oferit membrilor organizației teroriste o locație în orașul Moscova pentru activitatea sa.

De asemenea, prin fondurile colectate de către acești deputați conduși de Vladimir Jirinovski, care acționând, în special, la solicitarea șefului grupului terorist „Somali“ M.Tolstoi (callsign „Givi“) pe parcursul anilor 2014-2017 au livrat membrilor ai grupărilor criminale 6 vehicule rusești (off-road), unele dintre acestea au fost utilizate în timpul comiterii a actelor teroriste împotriva militarilor și colaboratorilor organelor de drept ale Ucrainei, inclusiv pe teritoriul aeroportului Donetsk .

organizațiilor teroriste "LNR" și "DNR"

Pe aceste fapte de activități criminale a grupului organizat pe data de 27.06.2018 de către personalul a direcției de supraveghere asupra respectării legilor, care se ocupă cu combaterea crimei organizate din cadrul Procuraturii Generale a Ucrainei, au fost emise rapoarte în care doi deputați ai Dumei de Stat rusești sunt suspicionați în finanțarea terorismului (Articolul 258-5 din Codul penal al Ucrainei).

Acești deputați ai Dumei de Stat pot fi condamnați în lipsă în Ucraina, pentru o perioadă de la zece până la doisprezece ani de închisoare.

Trebuie remarcat faptul că la data de 12.09.2014, Uniunea Europeană a introdus sancțiuni economice împotriva Federației Ruse pentru destabilizarea situației din Ucraina și ocuparea Peninsulei Crimeea. Aceste sancțiuni includ, de asemenea, măsuri restrictive individuale, și anume interzicerea în obținerea a vizelor și înghețarea activelor persoanele, inclusiv referitor la V.Jirinovski și unul dintre deputații suspecți. Aceleași sancțiuni au fost introduse de Canada, Australia și Elveția (28.04.2014, 01.09.2014 și 12.11.2014).

În iunie 2018, Uniunea Europeană a prelungit termenul de aplicare a sancțiunilor pentru încă șase luni.

În plus, în ceea ce privește de Vladimir Jirinovski și alții, a fost emis decretul a președintelui Ucrainei din 15.05.2017 №133/2017 adoptat prin decizia Consiliului Suprem de apărare a țării din 28.04.2017 „Cu privire la utilizarea a măsurilor restrictive personale economice speciale și a altor măsuri (sancțiuni)“, care presupun refuzul de acordare a vizelor și anularea lor, aplicarea interdicțiilor privind intrarea în Ucraina; blocarea activelor și limitarea temporară a dreptului persoanelor fizice de a utiliza și de a-și dispune proprietatea.


Apreciem că Procuratura Generală a Ucrainei continuă să ia măsuri cuprinzătoare pentru a stabili toate persoanele implicate în comiterea acestei și a altor crime împotriva Ucrainei și aducerea vinovaților la răspundere potrivit Codului penal al Ucrainei.

02.07.2018
Autor: Biroul de relații publice și mass-media a Procuraturii Generale a Ucrainei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu