12/12/2018

Declarația oficialilor FSB din Federația Rusă privind absența statutului de prizonieri de război referitor la marinarii ucraineni capturați este o manipulare deliberată

Atacul armat al Serviciului Federal de Securitate al Federației Ruse asupra militarilor ucraineni este o încălcare a Statutului ONU, deoarece el prevede doar două cazuri de folosire legală a forței - în cazul în care statul o folosește pentru apărarea sa, sau forța este folosită cu decizia Consiliului de Securitate al ONU. Acest lucru este menționat în declarația serviciului de presă al Ministerului teritoriilor temporar ocupate.
Ministerul teritoriilor temporar ocupate
Utilizarea forței de către un stat (FR) împotriva altuia (Ucraina) este un conflict armat internațional în conformitate cu articolul 2 comun al tuturor celor patru convenții de la Geneva din anul 1949, inclusiv cea de-a treia - Convenția privind la tratamentul prizonierilor de război.

În acest articol se afirmă că dreptul internațional umanitar (DIU) se aplică în toate cazurile de conflict armat între state, indiferent dacă a fost declarat războiul și, de asemenea, dacă războiul nu este recunoscut de unul dintre aceste state.

Anume aceasta a fost ideea principală a utilizării unui astfel de concept în Convențiile de la Geneva, pentru ca DIU să fie aplicat în viitor, indiferent de comportamentul statelor care încearcă să evite respectarea regulilor de război, negând existența lui.

Deci, în conformitate cu prevederile Convenției de la Geneva privind la tratamentul prizonierilor de război, marinarii ucraineni au statutul prizonierilor de război.

În acest fel, reprezentanții FSB a Federației Ruse încearcă să manipuleze conștiința publică din cauza dorinței de a evita responsabilitatea pentru încălcarea dreptului internațional umanitar.

Atragem atenția reprezentanților FSB a Federației Ruse la dosarul Dusko Tadic, care a fost luat în considerare de către Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie, unde se afirmă că există un conflict armat în toate cazurile atunci când se aplică forță armată între state. Trebuie amintit faptul că responsabilitatea pentru încălcările ale dreptului internațional umanitar nu este limitată în timp și pe un principiu teritorial.

Ministerul teritoriilor temporar ocupate încă o dată subliniază faptul că Federația Rusă a încălcat normele dreptului internațional umanitar în ceea ce privește marinarii ucraineni. Conform Convenției de la Geneva privind la tratamentul prizonierilor de război, marinarii ucraineni nu pot fi condamnați și nu pot fi trași la răspundere în cadrul legislației ruse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu