12/21/2018

Ucraina va prezenta la CEDO dovezile despre modul în care Rusia conduce războiul în Donbass

Ministerul Justiției al Ucrainei a transmis Curții Europene a Drepturilor Omului informații detaliate despre militarii ruși implicați în luptele din Donbass. Acest lucru a fost declarat de ministrul adjunct al Justiției Ivan Lișcina, într-un interviu pentru "European Pravda".
Ministerul Justiției al Ucrainei a transmis Curții Europene a Drepturilor Omului informații detaliate despre militarii ruși implicați în luptele din Donbass.
"Știm cu toții că situația cu controlul efectiv s-a schimbat. Dacă la începutul agresiunii au existat, de fapt, bande care se supuneau haotic curatorilor din Rusia, atunci din 2015, Federația Rusă și-a structurat controlul", a spus Lișcina.

Potrivit lui, pe teritoriile ocupate ale regiunilor Lugansk și Donețk funcționează două corpuri de armată cu o ierarhie mai mult sau mai puțin stabilită, cu un singur sediu în orașul Novocherkassk.

"Am raportat deja acest lucru la Strasbourg, dar fără confirmări detaliate. Acum însă am primit dovezi și, în curând, vom transmite la CEDO informații mai mult sau mai puțin detaliate despre aceea cine a condus armata militarilor din Rusia - cu nume reale, nume sub acoperire, documente, intercepții etc. ", - a declarat ministrul adjunct.

Lișcina a recunoscut, de asemenea, că instanța va avea nevoie de timp suplimentar pentru a analiza dovezile noi, dar este puțin probabil să întârzie prea mult examinarea plângerii.

"Nu cred că plângerea noastră cu privire la Donbass va fi examinată foarte rapid - mai degrabă, putem aștepta la o audiere în 2020. Până atunci, Rusia va avea suficient timp să comenteze toate informațiile noi pe care le-am prezentat", a adăugat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu