8/23/2019

Cercetătorii britanici înregistrează fapte noi referitor la prezența Federației Ruse în regiunea Donbas

Grupul de cercetare Forensic Architecture, cu sediul la Londra (Marea Britanie), a găsit noi dovezi ale prezenței a militarilor ruși în regiunea temporar ocupată Donbas. Despre aceasta scrie ediția britanică a The Guardian.

Ilovaisk

Se spune că cercetătorii au colectat date despre intervenția rusă în timpul luptelor de la Ilovaisk din august 2014. În special, acestea vor fi utilizate pentru înaintarea proceselor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, faptele noi au publicate pe 19 august.

Potrivit The Guardian, dovezile sunt numeroase imagini ale convoaielor armatei ruse în regiunea Donbas făcute prin satelit și a tancurilor T-72B3, care erau la înzestrare doar în armata a Federației Ruse.

De asemenea, se informează că cercetătorii Forensic Architecture au analizat 2500 de ore de videoclipuri postate de către locuitorii regiunii Donbas pe YouTube în intervalul numit de timp.

Reamintim, vorbim despre evenimentele din august 2014, când militarii ucraineni au fost înconjurați în apropierea Ilovaisk. Trupele rusești au invadat Donbasul sub acoperirea separatiștilor și au bombardat și împușcat coridorul, prin care, conform acordului, trebuiau să treacă participanții operațiunii antiteroriste. Conform datelor, peste 350 de soldați ucraineni au fost uciși în timpul operațiunii de la Ilovaisc, peste 80 sunt încă socotiți ca dispăruți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu