10/10/2019

Prezentarea șefului misiunii de monitorizare ONU a drepturilor omului din cadrul privind situația drepturilor omului în peninsula ocupată


Reprezentanții parchetului a Republicii Autonome Crimeea au participat la prezentarea celui de-al 27-lea raport privind situația drepturilor omului în Ucraina, sub conducerea Matilda Bogner, recent numită șefă a Misiunii de monitorizare a drepturilor omului din Ucraina. Noul raport acoperă perioada cuprinsă între 16 mai și 15 august 2019.
Republica Autonomă Crimeea

Misiunea de monitorizare a ONU a continuat să documenteze încălcări ale dreptului internațional umanitar și abuzurilor la drepturile omului în Republica Autonomă Crimeea și orașul Sevastopol, ocupat temporar de Federația Rusă. Raportul notează că numărul de percheziții și raiduri împotriva tătarilor Crimeei în Crimeea ocupată în prima jumătate a anului 2019 s-a dublat, comparativ cu prima jumătate a anului 2018. Autoritățile ruse continuă să exporte deținuții pe teritoriul Federației Ruse și acuză oamenii de extremism pentru postări pe rețelele de socializare, făcute publice chiar înainte de ocuparea peninsulei.

Matilda Bogner a menționat că misiunea nu poate funcționa corespunzător pe teritoriile ocupate, întrucât «autoritatea de ocupație nu a acordat încă misiunii accesul în peninsulă, așa cum sunt prevăzute de rezoluțiile Adunării Generale a ONU privind integritatea teritorială a Ucrainei».

Parchetul Republicii Autonome Crimeea examinează în detaliu informațiile furnizate în rapoartele omului și a dreptului umanitar internațional din peninsula ocupată temporar.Misiunii de Monitorizare a ONU în cadrul procedurilor penale legate de încălcarea drepturilor


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu