10/11/2019

Kremlinul respinge inițiativele de pace ale președintelui Zelensky: Putin cere Ucrainei să recunoască „LDNR”

Prețul real pe care Putin îl solicită este recunoașterea „republicilor din Donbass”.

"Vorbim despre reglementarea conflictului intra-ucrainean. Kremlinul, desigur, are o anumită influență asupra republicilor din Donbass. Dar știți că republicile din Donbass sunt entități independente în soluționarea acestui conflict. Kremlinul nu este un partid la conflict", a declarat Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției RF al lui Putin, răspunzând la întrebarea dacă Moscova poate garanta că mercenarii ruși vor fi retrași de la linia de contact.

Iată, prețul real pe care îl cere Putin. Nu există ieșiri la graniță, nici alegeri, nu este necesar nimic. Recunoașteți LDNR și rezolvați-vă singuri problemele, eliminați toate cererile legale din Federația Rusă.

Exact în acest fel, prin marionete, Rusia își construiește relațiile cu Georgia și Moldova, unde Federația Rusă a ocupat o parte a teritoriului

Astfel, Peskov a definit agenda „Summit-ului normand” și solicită lui Zelensky aceeași ca cea necesară 5 ani de la Poroshenko - recunoașterea faptului că Ucraina este în război cu „LDNR”, și nu cu Rusia. Pentru a înlătura sancțiunile, Rusia vrea ca Ucraina să refuze să considere Federația Rusă un participant la război. Exact în acest fel, prin marionete, Rusia își construiește relațiile cu Georgia și Moldova, unde Federația Rusă a ocupat o parte a teritoriului.

În ciuda adoptării de către Ucraina a formulei Steinmeier, poziția Kremlinului nu s-a schimbat - Putin continuă să fie presat.

Potrivit Censor.NET, biroul lui Zelensky respinge categoric recunoașterea „LDNR” - chiar și semnarea formulei a avut loc prin trimiterea de scrisori către părți, și nu ca un document unic, astfel încât semnăturile reprezentanților Ucrainei să nu fie alături de semnăturile liderilor „LDNR”.

Recunoașterea „LDNR” sub orice formă este imposibilă pentru Ucraina. Și Kremlinul este foarte conștient de acest lucru. Condițiile ultimatumului sunt păstrate.

Negocierile realizate de Petro Poroșenko au intrat în același impas. Doar Poroșenko nu a semnat „formula” din lipsa vreunei dorințe din partea Federației Ruse de a organiza alegeri conform legilor ucrainene și cu forțele ucrainene la frontieră.

Putin încă nu vrea să introducă păstrătorii de pace.

Astfel, în acest moment, păstrând această poziție a Moscovei, negocierile directe între Putin și Zelensky își păstrează sensul doar într-o problemă practică - schimbul de prizonieri.

Un astfel de schimb este pregătit. Dar schimburile de prizonieri au fost frustrate foarte des și mereu la inițiativa Federației Ruse. Să sperăm că conducerea ucraineană va putea „strânge” această problemă, negocierile cu Putin vor conduce la rezultatul și eliberarea unei alte părți a ostaticilor ucraineni.

Putin nu demonstrează nicio mișcare spre pace în Donbas și astăzi nu se vorbește despre contracompromise la Moscova.

Sursa: CENSOR.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu