9/21/2017

Discuția rezultatelor cercetării sociologice KANTAR PUBLIC la comanda strategiei europene de la Ialta (YES)

traducere neoficială

Natalia Earesco, director executiv al Consiliului de control financiar și de management pentru Puerto Rico: «Din aceste rezultate nu sunt în valoare de a face o concluzie finală, în opinia europenilor despre Ucraina. În aceste rezultate, există o mulțime de elemente de oboseală de la extinderea UE. Desigur, există lucruri pe care le putem schimba și este sarcina noastră corpului diplomatic. Dar noi nu trebuie să vină la concluzia că atitudinea față de Ucraina se înrăutățește».


Discuția rezultatelor cercetării sociologice KANTAR PUBLIC la comanda strategiei europene de la Ialta

Aleksander Kvasnevski, Președintele Poloniei (1995-2005), Președintele Consiliului YES: «Această schimbare de dezvoltare este legată de starea de spirit în Europa, dar nu cu Ucraina, ca atare. Mi-a plăcut foarte rezultatele poyitive sondajului la Ucraina, în Polonia. La noi lucrează milioane de ucraineni și nu creează nici probleme, nici neplăceri. Pentru noi Ucraina este un partener bun, prin urmare, și această atitudine, că ei trebuie să fie membri ai Europei și de a intra în structura acestei organizații».

Ivanna Klîmpuş-Ţînnţadză, vice-prim-ministrul pe probleme europene și euro-atlantică a Ucrainei: «Ceea ce am văzut este nivelul general de sprijin ucrainei de aderare la UE și NATO. Ucraina, de fapt, câștigă. Dacă ar fi fost alegeri, 48-58% – aceasta este o victorie. 58% a sprijini intrarea Ucrainei la NATO arată că europenii se simt amenințaţi de Rusia pentru țara lor și gândesc strategic. Ei înțeleg că siguranța lor va crește odată cu aderarea Ucrainei la Alianța».

Alexandru Daniliuc, ministrul de finanțe al Ucrainei: «Europenii confuz, există anumite fobii, care au crescut și ei îi împiedică de a forma o poziție comună. Ei nu sunt prea optimisti cu privire la viitorul lor. Dacă ne uităm la Ucraina – dimpotrivă, 75% din ucraineni susțin integrarea europeană. Cele mai multe dintre aceste persoane nu au fost niciodată în Europa, ei idealizează ei, este pentru ei este o legendă - că Europa este numai calitatea vieții, dar este și respunderea ș de  anumite problemele europene».

Transmisia live a celei de-a 14-a Întâlniri Anuale YES va fi pe situl yes-ukraine.org, precum și pe siturile partenerilor media în engleză și ucraineană.

Twitter Oficial a 14-a întâlnire anuală DA - @yes_ukraine, hashtag # YESUkraine2017

16.09.2017

Autorul: Strategiei Europene de la Ialta
Contact: info@yes-ukraine.org

Sursa – Ялтинська європейська стратегія (YES)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu