11/02/2017

Cursurile gratuite de limba română au fost deschise la Universitatea din Izmail

Vineri, 6 octombrie, au fost deschise cursuri gratuite privind studierea limbii române pentru începători la Centrul de Informare al României din cadrul Universității Umanitare de Stat din Izmail.

Universității Umanitare de Stat din Izmail

Acest proiect internațional intitulat "Extinderea utilizării limbii române în spațiul transfrontalier româno-ucrainean" a început în vara acestului an în cadrul cooperării transfrontaliere a Euroregiunii "Dunărea de Jos" și include o întreagă gamă de evenimente culturale și educaționale. Este finansat de partea română și are drept scop ca să popularizeze limba română în partea Basarabiei ucrainene.

Euroregiunii "Dunărea de Jos"

Ascultatori ai cursurilor pot fi atât studenți ai universității, cât și orice doritor, indiferent de tipul activității, vârsta și locul de reședință. Inițial, s-a planificat recrutarea a 15 persoane, dar doritori de a  învăța limba țării învecinate s-au dovedit a fi mai mulți- tocmai 18 persoane. Printre ei au fost profesorii universitații, precum și alți locuitori ai orașului Izmail, o femeie a venit tocmai din Vilkovo. Predă cursurile profesoarea de limba română din UUSI Natalia Ursu.

studierea limbii române

Cursurile sugerează studierea limbii române la nivel de înțelegere - ascultătorii vor putea să scrie, să citească și să comunice folosind cunoștințele de bază. Cursurile vor avea loc de trei ori pe săptămână (marți, joi și sâmbătă) timp de patru ore. Acestea vor dura trei luni (din octombrie până în decembrie). Materialul de învățământ este împărțit în 14 blocuri tematice, după asimilarea căruia absolvenții cursurilor vor putea comunica în punctele de comerț, la vamă, în transport și în alte locuri publice.

06.10.2017

Snejana Strepetova, Universității Umanitare de Stat din Izmail
tel: +380 (4841) 5-13-88
email: idgu@ukr.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu