11/22/2017

Supercar Himera Q: cum proiectul ucrainean va cuceri lumea

Supercarul Himera-Q are toate șansele de a trece de la aspect de maşină  la auto de serie.

Creat de ucraineni, supercarul Himera-Q a devenit star New Cars Fest 2017. Maşina extraordinară, numită  în cinstea unui animal mitic, a adunat în jurul ei o mulțime de oameni și, probabil, cele mai multe fotografii la festival au fost făcute anume cu Himera. Publicului maşina, fără îndoială, i-a plăcut. Dar Himera-Q – este primul astfel de proiect de pe meleagurile noastre, de aceea unii iubitori ai maşinelor au reacţionat la maşină cu prudenţă. Cică, la Kiev au prezentat doar aspectul maşinei și, nu se știe, dacă va fi complet masină (sursa: Autocentre.ua).

New Cars Fest 2017
foto: autocentre.ua

Cu toate acestea, inspiratorul acestuia Andrei Djazovski știe ce să le răspundă scepticilor. Potrivit lui, prototipurile de conducere sunt, deja testate pe circuite în Spania, iar modelul final va fi prezentat în noiembrie.

Andrei Djazovski
foto: autocentre.ua

După cum se ştie, sunt planificate două versiuni de Himera-Q – pe benzină și pe electricitate. Caracteristicile primei sunt ținute în taină, deși se zice că maşina va primi V10 de la Lamborghini Huracan.

Informație despre electrocarul Himera este mai multă: patru motoare electrice, tracţiune integrală, 1000 cp si 1300 nm de cuplu. Cu astfel de date accelerația de la 2,7-2,8s până la o sută și o viteză maximă de peste 350 km/h nu arată ceva prea fantastic.

Himera-Q – pe benzină și pe electricitate
foto: autocentre.ua

Rezerva de putere 750 de km trebuie să asigure bateria la 86 kw∙h cu avansate de module multigrafene. Această tehnologie este foarte promițătoare.

Volumul de producție de 10 auto într-un an, de asemenea, este destul de accesibil, mai ales dacă luăm în consideraţie faptul că, potrivit declarațiilor dezvoltatorilor, există deja zece comenzi anticipate pentru Himera. Unul dintre clienți este o stea a Hollywood-ului, așa că despre supercar se ştie în lume. Şi prețul Himerei-Q de 700 de mii de euro este atrăgător într-adevăr, fiindcă multe maşini cu astfel de caracteristici costă mai multe milioane de euro.

22.06.2017


Autorul: Taras Andrievscii, Autocentre.ua
Contact: info@autocentre.ua

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu