5/22/2018

Imperialismul cultural rus a fost pregătire de artilerie pentru agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

traducere neoficială


Președintele Ucrainei Petro Poroșenko în timpul unui discurs făcut la ceremonia de comemorare a victimelor represiunilor politice a subliniat că "inacceptabil de mult timp în politica umanitară a Ucrainei independente au dominat malorosismul și sovietismul. În Moscova, pentru acest cocktail otrăvit, chiar au inventat o denumire și au patentat-o - "lumea rusă". Instrumente similare de influență și de supunere a altor țări în politologie se numesc imperialism cultural".

Imperialismul cultural rus a fost pregătire de artilerie pentru agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei
foto: UNIAN

"Ceea ce de mulți a fost naiv perceput ca un simplu schimb cultural, deși în marea parte unilateral. De fapt, a fost pregătire de artilerie pentru agresiunea Rusiei. De zeci de ani, folosind așa-numita "forța moale", Rusia pregătea cele mai sigure rute pentru tancuri. Și tocmai acolo unde diversanții lor ideologici s-au scufundat cel mai adânc, s-a paralizat voința și rezistența. Și tocmai acolo avem acum teritorii ocupate pe care trebuie să le eliberăm și pe care sigur le vom elibera ", a subliniat șeful statului.

Potrivit acestuia, la sfârșitul anului 2013, harta Ucrainei "arăta ca o ilustrare a unui manual de istorie a Partidului Comunist al uniunii Sovietice". "Orașele, și satele noastre au fost semănate cu idolii lui Lenin și de acoliții săi. În cei 23 de ani de independență, autoritățile nu au reușit să recunoască soldații Armatei Insurecționale Ucrainene ca luptători pentru independența Ucrainei. Cu ajutorul Legii dubioase în 2012 ei voiau să termine cu limba noastră ucraineană", a adăugat el.

"Am putut oare eu, ca președinte, să las tot așa cum a fost în momentul venirii mele la putere? Sunt convins - categoric nu. Schimbările tectonice care au avut loc cu opinia publică în timpul și după Revoluția demnității și ca urmare a agresiunii ruse, au oferit un sprijin public puternic pentru toate acțiunile a noii autorități ucrainene în politica umanitară și politica ucraineană memorială - memoria noastră istorică „, - a declarat Poroșenko.

El a amintit că, în conformitate cu Legea „Cu privire la condamnarea comunismului și național-socialismul a regimurilor totalitare“ au fost redenumite 52000 de piețe și străzi, aproape o mie de localități din toată Ucraina. "Doar  monumente al lui Lenin au fost demontate aproape o mie și jumătate. Partidul Comunist, care este direct vinovat în persecutarea și nimicirea a milioanelor de oameni, inclusiv zeci de mii, care se află aici, în pădurea Bîchivneană - în sfârșit este interzis „- a adăugat el.

Potrivit lui Petro Poroșenko, câteva generații de ucraineni au crescut în timpul versiunii atent retușate "Marele Război". "De douăzeci și șapte de ani de independentă nu am uitat nimic și nu am renunțat la nimic, ce a fost adevărat. În schimb, am descoperit multe pagini noi de istorie care au fost ascunse cu atenție de noi ", - a adăugat președintele.

20.05.2018

AutorPetro Poroșenko

Contact: presidentpressoffice@apu.gov.ua

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu