5/24/2018

Investigatorii: "Boeingul" a fost doborât de "Bukul" brigăzii rusești 53


"Boeingul 777" "Malaysian Airlines" a fost doborât deasupra Donbasului pe 17 iulie 2014 de sistemul de rachete sol-aer "Buk", care a aparținea brigăzii 53 de rachete de apărare a armatei ruse (sursa -"Радио Свобода").

Investigatorii: "Boeingul" a fost doborât de "Bukul" brigăzii rusești 53

Acest lucru a fost anunțat, joi, la conferință de presă a Grupului comun de investigații (JIT), care investighează catastrofa Boeingului.

https://www.youtube.com/watch?v=6RdcrNNcCS0&feature=player_embedded
Conferință de presă - SURSA

Conferință de presă cu participarea reprezentanților a cinci țări membre ale JIT (Olanda, Malaiezia, Belgia, Ucraina, Australia) a avut loc în Olanda. În cadrul conferinței, au fost prezentate materiale video, inclusiv cele ce sunt bazate pe înregistrări postate pe Internet, din care rezultă că convoiul cu tehnică militară, care includea nu mai puțin de șase sisteme "Buk", a părăsit baza brigăzii 53 din regiunea Kursk la sfârșitul lunii iunie.

Unul dintre sisteme cu numărul 332 a fost transportat ulterior peste graniță pe teritoriul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiștii pro-ruși ai așa-numitei DNR. Anchetatorii susțin că au reușit să determine că anume din acest sistem a fost doborât Boeingul. În timpul prezentării, au fost demonstrate caracteristici unice specifice ale acestei instalații, care o deosebesc de altele. La 18 iulie, acest sistem a fost trimis înapoi în Rusia.

Șeful grupului de anchetă, procurorul-șef a procuraturii olandeze Fred Vesterbeke a subliniat faptul că ancheta nu este în stare să răspundă la întrebarea, de ce a fost doborât "Boeingul" și cine exact este responsabil pentru acest lucru. El a subliniat că lista cu aproximativ 100 de suspecți, care se afla în posesia lor a fost acum redusă la "câteva zeci", dar nu a anunțat nici un nume. Vesterbeke a cerut posibilii martori, care pot să răspundă la întrebările cu privire la cei care au dat  ordinele de a trimite "Bukul" în Ucraina și despre doborârea „Boeingului“, să contacteze cu JIT.

Anchetatorii au subliniat că au trimis o solicitare autorităților ruse pentru a obține informații despre brigada 53 și despre cei care ar putea fi responsabili pentru transportarea "Bukului" în Ucraina. Răspunsul până acum nu a fost primit.

Anterior, ancheta a concluzionat că "Boeingul" a fost doborât de sistemul "Buk"  adus din Rusia. Cu toate acestea, pentru prima dată, potrivit investigației, a fost determinat sistemul concret și a fost determinată apartenența lui la armata rusă.

Grupul de cercetare Bellingcat a raportat anterior că "Boeingul" a fost, probabil, doborât de "Bukul" brigăzii ruse 53. La întrebarea de ce confirmarea JIT a acestor informații a luat atât de mult timp, reprezentantul de anchetă a răspuns că era necesar să se obțină probe suplimentare, care pot fi prezentate în instanța de judecată. 25 mai Bellingcat, va dezvălui în cadrul unei conferințe de presă la Haga, un nou raport privind ancheta catastrofei.

Rusia a negat în mod repetat orice implicare în doborârea "Boeingului", care efectua zborul MH17 din Amsterdam spre Kuala Lumpur, în urma căruia au fost ucise 298 de persoane, dintre care cea mai mare parte au fost cetățeni ai Olandei.

24.05.2018

Autor: Радио Свобода
Contact: https://www.svoboda.org/contact

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu