5/20/2018

În construcția podului crimeean Kerci au luat parte până la 10 companii europene, - Parchetul Crimeei

Astăzi este deja stabilit executorul principal al lucrărilor, proiectatorul și constructorul podului, contractantul și subcontractantul.


În construcția poduluii crimeean Kerci au luat parte până la 10 companii europene


În construcția poduluii crimeean Kerci au luat parte până la 10 companii europene. Despre aceasta pe canalul de televiziune "112 Ucraina", a vorbit purtătoarea de cuvânt al parchetului Crimeei Tatiana Tihoncik. 

"Astăzi, se verifică un șir de companii europene. Nu sunt multe, până la 10 companii, pentru oferirea de către ele a echipamentelor în construirea ilegală a podului pe teritoriul Crimeei anexate. Deja sunt cunoscute informațiile de la mass-media despre ajutorul unei companii olandeze", a spus ea. 

Tihoncik a asigurat că procuratura este gata să dea informații despre aceste companii pentru a le alătura în procedurile penale. 

„În special, suntem gata de a oferi părții-statului informații, obținute de către noi, în cadrul a cercetării prealabile, pentru aceea ca, în țara în care se examinează procesul, să se poată de asemenea adăuga materialele în procedura penală. În plus, vom contacta autoritățile competente ale statelor străine, vom făcea cereri de asistență judiciară internațională, privind informațiile pe care le au asupra acelor companii care sunt pe lista noastră. Lucrul în această direcție continuă“, - a asigurat purtătoarea de cuvânt al parchetului Crimeei. 

Astăzi, spune ea, este deja stabilit executorul principal al lucrărilor, proiectatorul și constructorul podului, contractantul și subcontractantul. 

„Sunt companii ruse, care începând cu anul 2016 se află sub sancțiunile SUA“, - a spus ea. 

Tihoncik, de asemenea, a spus că deschiderea podului va influența negativ asupra condițiilor de trafic al strâmtoarei. 

„Este o poluare, încălcarea a reproducerii naturale a bioresurselor apei și poate, distrugerea completă a acestora. De asemenea, construcția unui astfel de obiect va afecta cu siguranță condițiile de trafic, anume riscul de trecere a transportului maritim între coloanele podului. Această construcție este ilegală, încalcă normele a legislației ucrainene și internaționale“, - a rezumat purtătoarea de cuvânt al parchetului Crimeei. 

Potrivit informației a purtătorului de cuvânt al Procurorii Generale Andrei Lysenko postate pe pagina sa de pe Facebook, procuratura Crimeei, în colaborare cu biroul de anchetă a Direcției principale a Poliției Naționale în Crimeea și Sevastopol efectuează investigații în cadrul procesului penal despre faptul încălcării a normelor de siguranță a mediului în timpul construcției a podului peste strâmtoarea Kerci pe teritoriul temporar ocupat în temeiul art. 236 a Codului penal al Ucrainei. 

Potrivit specialiștilor din cadrul Institutului a problemelor apei a Academiei Naționale de știință a Ucrainei, prejudiciul estimat din cauza poluării mediului din Marea Neagră și Marea Azov prin construcția podului Kerci, cu întărirea necesară a coastelor maritime, se ridică la cel puțin 10 miliarde de dolari. 

Reamintim, pe 15 mai, președintele rus Vladimir Putin a deschis partea rutieră a podului peste strâmtoarea Kerci, care leagă Crimeea anexată cu regiunea rusească Krasnodar.

15.05.2018


Autor: Tatiana Tihoncik
Contact: press.ark@ark.gp.gov.ua

Sursa112.ua
Contact: info@112.ua 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu