8/16/2018

În Crimeea sunt în vigoare mai mult de 130 de licențe ucrainene, pe care Federația Rusă s-a apucat să le anuleze

Pe teritoriul Crimeii anexate de către Rusia sunt în vigoare 131 de licențe ucrainene pentru utilizarea subsolurilor.

Despre aceasta a spus ministrul ecologiei și resurselor naturale a Ucrainei, Ostap Semerak, pentru canalul de televiziune "112 Ucraina", comentând legea rusă, care se presupune că anulează permisele ucrainene.

ministrul ecologiei și resurselor naturale a Ucrainei, Ostap Semerak

"În Crimeea, sunt valabile 131 de astfel de licențe: în apele Mării Azov sau pe șelful Mării Azov - 7 astfel de licențe, iar pe șelful Mării Negre - 16 astfel de licențe", a spus Semerak.

El a subliniat că acțiunile autorităților ruse sunt o confiscare ilegală a proprietății ucrainene.

Ministrul consideră, că Rusia nu a demonstrat nimic nou cu legea sa.

"Aceasta este o țară-agresoare, care a ocupat teritoriul ucrainean, care încearcă să ea proprietatea companiilor private, companiilor ucrainene de stat, Ucrainei ca stat și poporului ucrainean", a spus Semerak.

El a subliniat că atât Ucraina, cât și organizațiile internaționale nu recunosc decizia Rusiei.

„Știți, că sunt plângeri a Ucrainei în instanții internaționale, și sunt plângeri de puse de companii ucrainene, cum ar fi "Naftogaz Ucraina„ împotriva Rusiei pentru compensarea daunelor", - a spus ministrul, adăugând, că Ucraina va continua să susțină la această strategie.

Semerak a adăugat că „fiecare astfel de pas", ca adoptarea acestei legi, „concretizează responsabilitatea" Rusiei atât ca stat și funcționarilor acesteia.

Anterior a fost raportat, că în Rusia a început să funcționeze o lege care recunoaște licență ucraineană invalidă pentru utilizarea subsolurilor a Marii Negre și Marii Azov de pe peninsula anexată.

Dreptul de a folosi subsolurile autoritatea ocupațională va acorda prin decizia guvernului rus, aprobată după rezultatele licitației.

În 2016 Ucraina a inițiat disputa despre încălcarea de către Rusia a Convenției ONU privind dreptul mării: Kievul este gata pentru a dovedi în arbitraj, că Rusia încalcă drepturile suverane ale Ucrainei să folosească drepturile garantate în apele sale marine și platoul continental al zonelor maritime a Crimeii, inclusiv drepturile la resursele naturale ale platoului continental.

În februarie 2018 Ucraina a prezentat la Tribunalul Internațional al ONU pentru dreptul mării Memorandumul despre încălcarea de către Rusia a Convenției ONU asupra dreptului mării.

După deschiderea a „podului Kerci" din Rusia până în Crimeea anexată, Ministerul infrastructurii a evaluat, că pierderile Ucrainei din cauza construcției a podului ajung la aproximativ 500 de milioane de grivne pe an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu