11/18/2018

Rușii au vrut să schimbe Crimeea pe Donbass

Oficialii ruși din Grupul trilateral de contact de la Minsk propuneau repetat părții ucrainene să uite de Crimeea în schimb pe Donbass. Acest lucru a fost confirmat pe postul de televiziune "112" de politicianul și diplomatul Roman Bezsmertnyi (sursă - site-ul oficial al politicului).

Rușii au vrut să schimbe Crimeea pe Donbass

"Aceste conversații au fost într-adevăr efectuate în cadrul Grupului de contact trilateral. Mai ales când participanții ieșeau să se relaxeze, această temă suna în mod constant. De obicei, partea rusă completa cu cuvintele "înțelegeți că problema Crimeii nu va mai fi luată în considerare". Și aceste cuvinte au fost repetate în mod constant și obsesiv. Este clar că reprezentanții părții ucrainene de la început  respingeau acest lucru. Și aceasta este poziția absolut corectă, pentru că nimeni nu vinde teritoriul, mai ales în situația actuală, mai ales reprezentanții ai Ucrainei ", a spus el.

Potrivit lui, din partea Rusiei "nu este nimic nou și neașteptat aici", "este important ca partea ucraineană să răspundă corect". Pentru că "în tactica, mai ales, a serviciilor speciale sovietice, într-o conversație nevinovată omului se impune o anumită discuție, se înregistrează, atunci informațiile sunt compilate, și ca rezultat omul este prins într-un cârlig serios."

„Trebuie să înțelegem că din partea rusă avem de-a face cu oameni foarte bine instruiți în plan diversionist, informațional și operativ, care au trecut școala actuală și cea KGBistă a serviciilor de informații sovietice. De aceea, aici trebuie să fim de două ori mai atenți și precauți în efectuarea unor astfel de conversații", - a spus politicianul.

Răspunzând la întrebarea, dacă este necesar de creat platforme separate de negociere pentru Crimeea și Donbass, Bezsmertnyi a negat categoric acest lucru.

"Eu chiar de la început în Minsk am insistat pentru aceea că atunci când spunem cuvântul "Donbass ", trebuie să vorbim și "Crimeea". Se vedea atunci cum reprezentanții Rusiei ies din minți de la acest lucru. De aceea, în nici un caz nu trebuie împărțite aceste, din păcate, deja trei lucruri - Donbass, Crimeea și Azov", - a subliniat el.

În același timp, Bezsmertnyi a remarcat că este necesar să se caute alte formate de rezolvare a problemei, pentru că "Minskul îngheață ca teren de negociere".

Potrivit lui, o opțiune ar putea fi inițiativa de stabilire a unui sistem de securitate central-european, și în viitor „al securității europene sau posibil eurasiatice." "Aceasta înseamnă că Rusia va fi foarte interesată în desfășurarea unor astfel de discuții. Și atunci va fi posibil de discutat, inclusiv tema Donbassului, Crimeii și Azovului", - crede politicianul.

În afară de aceasta, Bezsmertnyi a spus că este timpul să fie inițiat un nou model de securitate la nivel mondial, unde să se vorbească despre Crimeea, despre Nagorno-Karabah, despre Transnistria și Siria, pentru că „toate acestea – sunt consecințele politicii Federației Ruse." „În Minsk este strâns acestei probleme, acolo nu poate fi  rezolvată," - a conchis el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu