11/09/2018

Țările NATO pot învăța multe din experiența "hibridă" a Ucrainei - Missiroli

Centrul relațiilor dintre Ucraina și NATO este soluția amenințărilor hibride. Acest lucru a fost declarat de secretarul general adjunct al NATO pentru noile provocări în domeniul securității Antonio Missiroli, care a vorbit la conferința internațională "Lecții din decada hibridă: ce trebuie să știți pentru mișcare înainte reușită", potrivit lui Ukrinform.

Antonio Missiroli
Foto: epthinktank.eu
"Din 2014, am constatat că amenințările hibride reprezintă centrul relațiilor noastre dintre NATO și Ucraina. Noi în mod constant vorbim despre această problemă. Acum trebuie să înțelegem în mod clar că toate țările noastre se confruntă cu amenințări hibride și că geografia se extinde. Ucraina a primit cel ai puternic impact, din cauza războiul hibrid, dar și membrii alianței noastre au fost victime ale atacurilor hibride și pot învăța multe din experiența hibridă a Ucrainei. Trebuie să înțelegem, că acum este nevoia să tragem concluziile corecte din războiul hibrid care se desfășoară în Ucraina, trebuie să analizăm corect, să răspundem corect la aceste amenințări. Este mult mai eficient atunci, când lucrăm împreună și gândim împreună", a spus el.

Missiroli a menționat că alianța, din partea sa, a depus eforturi pentru a respinge atacurile hibride pe teritoriul Ucrainei.

"Dacă Ucraina va arăta rezistența în această chestiune, atunci toți vom beneficia de la aceasta. Vom beneficia de la relația Ucraina-NATO", a adăugat reprezentantul al Alianței.

Anterior, președintele Petro Poroșenko a vorbit la conferință și a declarat că Federația Rusă este gata să utilizeze metodele cele mai cinice și mai cruciale pentru a submina fundamentele ale unei lumi democratice.

El a menționat, de asemenea, că Ucraina integrată în Europa, reușită din punct de vedere economic și militar puternică , rămâne principalul descurajator al planurilor agresive ale Kremlinului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu