12/08/2019

Parchetul General al Ucrainei a trimis un mesaj informativ Curții Penale Internaționale cu privire la executarea uciderilor extrajudiciare a 9 militari ai Forțelor Armate în timpul luptei pentru Ilovaysk și Debaltseve


Un aviz de informare către Parchetul Curții Internaționale Penale (PCIP) a fost pregătit și transmis pe baza articolului 15 din Statutul de la Roma de către avocații «Uniunii Drepturilor Omului din Helsinki», împreună cu procurorii Departamentului de Supraveghere a Infracțiunilor.

Parchetul General al Ucrainei a trimis un mesaj informativ Curții Penale Internaționale cu privire la executarea uciderilor extrajudiciare a 9 militari ai Forțelor Armate în timpul luptei pentru Ilovaysk și Debaltseve

Esența mesajului constă în faptele executărilor extrajudiciare ale 9 militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei de către reprezentanții grupului organizat pro-rus «Uniunea de cazaci «Regiunea trupelor Don» în timpul luptei pentru Ilovaysk în 2014 și Debaltseve în 2015. Rapoartele vor fi luate în considerare de către Parchetul Curții Penale Internaționale, împreună cu alte episoade de încălcări grave ale dreptului umanitar internațional comise de forțele pro-ruse din estul Ucrainei în perioada 2014-2019.

Ucraina a furnizat dovezi foto și video care indică în mod direct capturarea deținuților militari ucraineni, mărturie a martorilor uciderii prizonierilor, documente care confirmă moartea militarilor din captivitate.

Raportul acoperă, de asemenea, practica de luptă «cu mâinile altora», adică implicând Federația Rusă în conflictul grupurilor armate ilegale controlate de aceasta. Procuratura a fost informată că forțele armate ilegale menționate mai sus pot fi folosite nu numai pentru a obține superioritatea militară, ci și pentru a comite încălcări grave ale dreptului internațional umanitar.

Procuratura generală a Ucrainei continuă să strângă dovezi din partea Federației Ruse de război agresiv împotriva Ucrainei, crime de război și crime împotriva umanității pentru a asigura inevitabilitatea pedepsei.

Vom aminti, GPU în acest timp a fost trimis la ISS 5 rapoarte despre evenimente din Donbass. În special, aceștia erau responsabili de comiterea unor crime de război și crime împotriva umanității de către liderii așa-numitului «DNR» - Igor Girkin (Strelkov), Alexander Zakharchenko, Igor Bezler și alții.


Un comentariu: